Úvodní strana
 

JAK UCHOVÁVAT POTRAVINY V NÁDOBÁCH MAGIC VAC®


Mrazení v nádobách
Při mrazení potravin v plastikových nádobách používejte pouze nádoby MAGIC VAC® nebo, v případě skleněných nádob, tvrzené sklo vhodné pro nízké teploty v mrazničce.

Varování: Tekutiny musí být před vakuovým balením zchalzeny. Horké tekutiny při snižování tlaku v nádobě zvětšují svůj objem a hrozí jejich únik.

Vakuové balení potravin v nádobách
Vakuové balení v nádobách je ideální u potravin, které se často používají.  Sušené potraviny, jako jsou těstoviny, rýže, mouka, cukr, bramborové lupínky, chuťovky nebo sušenky, a také potraviny pro domácí mazlíčky, si uchovají svůj tvar a zůstanou čerstvé.

Potraviny jako jsou zeleninové saláty a zelenina mohou být připraveny předem na celý týden a uchovány v nádobách MAGIC VAC®. Zůstanou křehké a čerstvé. Abyste je zbavili přebytečné vlhkosti, vložte na dno nádoby složený papírový ubrousek.

Potraviny ve formě prášku nebo granulí je nutné před vakuovým balením zakrýt papírovým ubrouskem. Prášek nebo granule se tak nedostanou do hadic nebo uzávěru víka přístroje.

Jednou použitý fritovací olej je možno přefiltrovat, zchladit, vakuově uzavřít v nádobách MAGIC VAC® a následně uchovat v ledničce, což umožní ještě alespoň jednou další použití, neboť je uchováván v chladném prostředí bez přístupu vzduchu a tudíž si zachovává své vlastnosti.

Potraviny obvykle skladované ve spíži jako je mouka, rýže a směsi na přípravu moučníků zůstanou čerstvé po delší dobu, pokud jsou vakuově balené. Ořechy, oříšky, koření a různé přísady si zachovávají svou chuť a aroma a nepodléhají žluknutí.

Varování: Nepoužívejte jiné plastové nebo skleněné nádoby, které by mohly v důsledku vakua vznikajícího pomocí systému MAGIC VAC®  prasknout a způsobit zranění.


Marinování potravin v nádobách MAGIC VAC®
Při marinování masa, drůbeže nebo ryb, propíchejte povrch potraviny a vložte do nádoby MAGIC VAC®, poté pokryjte marinádou dle vlastního výběru. Vakuově uzavřete a dejte chladit do ledničky alespoň na 20 minut. Potraviny budou stejně chutné, jako by byly marinovány přes noc!

Tipy pro uchovávání potravin v zavařovacích sklenicích
Při skladování potravin v zavařovacích sklenicích používejte víčka, která nemají žádné vady. Pro vytvoření a udržení vakua je nutné, aby těsnění víček bylo v naprosto bezchybném stavu. Abyste víčka udrželi v dobrém stavu, ponořte je na tři minuty do vařící vody, poté je osušte a potřete suché těsnění kapkou oleje. Tímto postupem obnovíte potřebnou pružnost těsnění.




Powered by 2-advance