Úvod » VAKUOVÉ BALIČKY » Vakuová balička DINAMIKA
Vakuová balička DINAMIKA Magic Vac - svářečka fólií
- Automatická vakuová balička v bílo-stříbrné barvě
- Praktický úložný zásobník na rolku se zabudovaným posuvným nožem na uříznutí rolky
- Extra široká tavná lišta o šířce 2,5 mm pro spolehlivý svár
- Tlačítko marinování slouží k rychlému marinování potravin v nádobě Magic Vac (cyklus trvá cca 12 minut)
- Tlačítko Seal s modrým podsvícením slouží k přehledu o činnosti baličky
- Rozlišení potravin – tlačítko DRY pro suché potraviny
- tlačítko HUMID pro mokré, šťavnaté
- Výběr rychlosti vakuování – tlačítko SLOW pro pomalejší odsávání
- tlačítko NORMAL pro standardní odsávání
- Tlačítkem Manual Seal s červeným podsvícením se ovlivňuje odsávání tak, abych nedošlo k poškození křehkých surovin.
- Vakuovací hadička pro příslušenství (sklenice, nádoby, víčka, atd.)
Technické parametry:
- Maximální šířka sáčku: 30 cm
- 1 pumpa o výkonu 12 l/min
- vakuování: 0,8 bar
- el. napětí: 230V, 50Hz
- rozměry v cm: (délka, šířka, výška): 39,7x18x9,5
- hmotnost: 2 kg
Obsah balení:
- vakuová balička Dinamika
- 1x rolka o šířce 30 cm
- 1x vakuovací hadička
Možnost použití:
- větší domácnosti
Možnost občasného použití:
- menší obchody
- řeznictví a uzenářství
- restaurace
Certifikáty a povolení:
Označení: - evropská známka kvality
Máte chuť na zdravé potraviny?
Pak je právě pro Vás určen systém vakuového balení potravin, který uchová potraviny déle čerstvé.
Jedná se o přirozený způsob uchovávání potravin pomocí odsátí vzduchu. Bez použití konzervačních a jiných chemických látek docílíte zdravého a delšího uchování potravin.
U takto uložených potravin se neztrácí chuť, vitamíny, nutriční hodnoty a potraviny jsou chráněny před bakteriemi, plísněmi a dalšími mikroorganismy.
Co je to vakuování?
Znehodnocení a zkáza potravin je způsobována chemickými reakcemi, působením vzduchu, teploty, vlhkosti, enzymů, mikroorganismů a plísněmi. Při úpravě potravin vakuováním předejdete všem těmto nepříjemnostem. Vakuově zabalené výrobky jsou hermeticky uzavřeny ve vzduchoprázdnu. Hlavní přednost spočívá v tom, že v uzavřeném sáčku (nádobě) není žádný kyslík. U potravin to znamená silně zpomalený růst mikroorganismů, čímž se podstatně prodlužuje jejich trvanlivost.
Proč potraviny vakuovat?
Vakuové balení poskytuje výrobkům vynikající ochranu. Ve vakuu zabalené potraviny jsou chráněny před zkažením, vysycháním, změnou chuti a ztrátou hmotnosti.
Úprava potravin vakuováním revolučně mění způsob nákupu a uchování potravin. Konzervace potravin bez vzduchu prodlouží dobu trvanlivosti.
Potraviny budou déle čerstvé, svěží a déle použitelné.
Rychle a pohodlně zabalíte nejen potraviny, ale i oblečení, obuv a vše, co potřebujete ochránit a uložit.
Uchování vakuovaných potravin:
V ledničce – vakuově zabalené potraviny systémem Magic Vac jsou chráněny před oxidací a brání rozkladu biologicky aktivních látek. Brání ztrátě původní chuti a uchování se výrazně prodlouží.
V mrazničce - Vakuované potraviny jsou chráněny před ztrátou vody, načichnutím potravin v mrazničce a ztrátou původní chuti. Dále vakuovací systém Magic Vac chrání potraviny před poškozením mrazem.
Při pokojové teplotě – Doporučuje se vakuovat suché potraviny jako jsou těstoviny, rýže, suchary, sušené ovoce, čaj, kávu, koření, luštěniny atd. Dále všechny potraviny jako např. džem, med, naložená zelenina a sýry. Tyto potraviny uchované ve vakuu jsou chráněny před parazity, plísněmi, bakteriemi a jinými mikroby, udržují si původní barvu a chuť.